8. sep. 2015

VaniljePanna Cotta med appelsinsaus

Panna Cotta
4 dl kremfløte
1 vaniljestang
2 ss sukker
1 1/2 plate gelatin

Appelsinsaus
Saften fra 1 stor appelsin
1 kanelstang
litt sitronsaft
små biter av 1 appelsin
Lag panna cotta: Kok opp fløte, vaniljestang (skrap ut og ha i frøene også) og sukker.
I mellomtiden legger du gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
Akkurat når fløten såvidt begynner å koke, tar du den av platen og rører inn gelatinen
(klem vannet godt ut først).
Pass på så gelatinen er helt oppløst og rørt inn før du heller panna cottaen i dessertglass/ skåler. (Sil den gjerne, så du får ut rester av vaniljestangen også)
Her hadde jeg tenkt å få til en skeiv variant i glasset, så da ble det balansering på skeiva i kjøleskapet over natten. (Minimum 4 timer)
Lag appelsinsaft: Her kan du enten koke opp alt unntatt biter av appelsin, og deretter avkjøle helt (jeg syns det blir litt mer smak av kanelen også da), eller så kan du bare la alt stå kaldt en stund å godgjøre seg. Når Panna Cottaen har stivnet helt, heller du bare over sausen og tilsetter biter av appelsin.
Skikkelig god dessert! En absolutt favoritt. <3

2 kommentarer: