22. mai 2014

Vårruller med kjøttdeig og nudler

ca 400 g karbonadedeig
150 g hodekål i strimler
2 gulrøtter i tynne strimler
1 finhakket gul løk
3 fedd finhakket hvitløk
2 ss revet, fersk ingefær
1/2 finhakket rød chili uten frø
1 dl østerssaus
2 ss soyasaus
2 ss fiskesaus
1 ss sesamolje
koriander
basilikum
salt og pepper
ca 300 g glassnudler (eller andre typer nudler)
1 sammenpisket egg (for å "lime" sammen vårrullene)
ca 20 vårrullark
 Brun kjøttdeigen i stekepanne med smør og olje. Tilsett de finhakkede grønnsakene og la de frese med i noen minutter. (Bruk gjerne en wokpanne). Rør inn sauser og krydder og smak til som du selv vil ha det.
 Kok nudler som anvist og bland disse inn i resten av fyllet.
 Legg på litt fyll på hvert ark, brett inn på sidene og rull sammen.
Lim sammen skjøten med litt sammenpisket egg.
Pensle vårrullene med olje og stek dem i ovnen på 200 grader i 15 minutter, eller du kan fritere dem i en tykkbunnet kjele med olje. (Snu dem underveis så de blir jevnt friterte)
La dem tørke litt på kjøkkenpapir før du serverer dem med deilig sweet chili saus til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar