12 store, gode tomater
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss hakket, frisk basilikum
2 ss oregano
2 fedd finhakket hvitløk
olivenolje
Først må skallet rives av tomatene. Dette gjøres ved å skjære et snitt på kryss i hver tomat og senke dem ned i kokende vann i et par minutter.
Da kan du lett rive av skallet.
Nå blir det grisete jobb med å skille tomatkjøtt og frø. Du fjerner lettest frøene ved å ta de ut med fingrene.
Hold tomatene over en skål når du gjør dette, for all saft skal du bruke etterpå når den skal siles.
Legg kjøttet i en skål for seg, og del det i litt mindre biter. Bruk en sil for å presse mest mulig saft fra frøene.
Fres hvitløk, basilikum og oregano i god olivenolje i et par minutter.
Tilsett tomatsaft, salt, pepper og tomatbiter og la det småkoke i 3 minutter.
Nå fjerner du det meste av tomatkjøttet, (dette for at de ikke skal kokes helt i stykker) og lar sausen koke til det er ca halvparten igjen. (20 minutter ca)
Tilsett tomatbitene igjen og la det koke videre i 5 minutter.
Da har du en herlig hjemmelaget tomatsaus som du kan bruke med en gang,
eller avkjøle og la den stå i et par dager før bruk :)
Ingen vits å frese urter som basilikum og oregano først. Dette er urter som har 90% av smake i oljen bladene skiller ut.. Det lukter godt når du freser, men setter ikke merkant smak. For mest smak, tilsett dette 2-3 minutter før servering.
SvarSlettOk, ja der ser man, lærer noe nytt hver dag! Takk for tips :)
SvarSlett