20. nov. 2013

Paprikarisotto

Beklager dårlig bildekvalitet, hadde bare mobil tilgjengelig ;)
4 dl risottoris (jeg bruker arborioris)
1 rød paprika i biter
1 gul paprika i biter
3 finhakket sjalottløk
2 finhakket fedd hvitløk
olje
2 dl hvitvin
10 dl vann
4 ss kyllingkraft/ buljong
3 dl mozzarella
140 g smør
Fres paprika og sjalottløk i olje i en kjele til de blir blanke. Sett til side.
Tilsett risottoen og fres med en stund til de også har blitt blanke. Tilsett nå hvitvinen,
og deretter litt kyllingkraft. La det koke godt inn. Pass på at risen er dekket med væske.
Hell på litt og litt kraft ettersom det koker, og rør godt.
Det tar ca 15- 18 minutter før risottoen er perfekt, "al dente" ;)
Tilsett så paprika og løk og rør godt inn. Sett på lokk og la det stå i 5 minutter.
Tilsett mozzarella og til slutt rører du inn smøret.
Finito! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar