19. sep. 2013

Grønnsaksbuljong

Grønnsaksbuljong/ kraft er så enkelt å lage selv og perfekt hvis du har forskjellige grønnsaker du skulle brukt opp. Du kan også ha en pose i fryseren som du legger grønnsaksavskjæringer i, og dette bruker du når du vil lage en ny ladning med buljong. Kjempegodt blir det, og er nydelig som base i mange retter.
Også er det en perfekt måte å unngå å kaste mat :)
 Denne gangen brukte jeg disse grønnsakene:
Rødløk
Gulrot
Kålrot
Purreløk
Gul løk
Hvitløk
Sellerirot
Fennikel
Poteter
En eller to stjerneanis
En god del gressløk
Bruk godt med andre urter i også om du har
Salt og pepper
 Dekk med vann og la det koke i et par timer, smak til med salt og pepper. 
Sil av grønnsakene og du har masse deilig buljong du kan 
helle på glass og oppbevare i kjøleskapet eller i fryseren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar