7. feb. 2013

Bearnaisesaus

1/2 dl hvitvinseddik
3 hakkede sjalottløk
1 laurbærblad
8 hele, svarte pepperkorn
1/4 ts tørket estragon
4 eggeplommer
250 g romtemperert smør i biter
Kok opp eddik, sjalottløk, pepper og laurbærblad og estragon i en kjele.
La det småkoke uten lokk til eddiken er halvert. Sil av og ta vare på væsken
Ha eggeplomme i en bolle og visp sammen. Rør inn kryddervæsken litt og litt om gangen.
Legg bollen over varmt vannbad (like under kokepunktet), ikke la bollen berøre vannet under. 
Visp gradvis inn smøret, en terning om gangen. Her gjelder det bare å ha litt tålmodighet :)
Ha tilslutt i 1/4 ts estragon og server.
Et tips hvis sausen skiller seg, er at du kan du vispe inn 1 ss kokende vann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar