30. jan. 2013

Kyllingkraft

(3- 4 personer)
2 l vann
1/2 kylling med skinn og ben (evt. 2 hele, store kyllinglår)
1 gulrot i store biter 
1/2 gul løk delt i fire biter
1/2 hvitløk delt i to 
75 g sellerirot i store biter
3 store, hele pepperkorn
1 laubærblad
urtekvast av for eksempel timian og oregano (surr dem sammen med en hyssing)
salt og pepper
 Hell kaldt vann i en stor gryte og legg kyllingen i. La det koke opp, og fjern skummet som blir på toppen.
Vask og kutt opp grønnsakene og legg dem oppi gryta.
Urtekvasten skal være ca 2 cm i diameter. Legg i urter og andre krydder.
La kraften få et nytt oppkok, og la dette stå å trekke like under kokepunktet i 2 timer.
Ta kyllingen ut og sil kraften. Smak til med salt og pepper.
Er ikke så vanskelig å lage egen kraft, også smaker det så innmari godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar