4 dl sammalt grov hvete
1 dl byggmel
2 1/2 ts salt
25 g tørrgjær
ca 1/2 l lunkent vann
8 ss olivenolje
5- 6 cherrytomater i skiver
1 ss timian (kan sløyfes)
1 ss rosmarin (kan sløyfes)
1 ts saltflak
Bland sammen mel, salt, gjær og lunkent vann i kjøkkenmaskin. La deigen eltes i 10 minutter ca.
Mot slutten av eltetiden, tilsetter du ca 3 ss olje. Bland godt sammen.
Legg deigen i en liten form på bakepapir og hev til dobbel størrelse. Stikk flere groper i deigen med fingrene,
og putt i cherrytomater og fordel utover resten av oljen. Krydre på toppen med salt, timian og rosmarin.
Stek brødet i ca 40 minutter på 180- 190 grader
En sunnere variant av Foccacia med grovt mel.
Dette bidrar med blant annet viktige næringsstoffer som fiber, protein, folat, jern og selen.
Dette bidrar med blant annet viktige næringsstoffer som fiber, protein, folat, jern og selen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar