17. jan. 2013

Grov Foccacia

5 dl hvetemel eller speltmel
4 dl sammalt grov hvete
1 dl byggmel
2 1/2 ts salt
25 g tørrgjær
ca 1/2 l lunkent vann
8 ss olivenolje
5- 6 cherrytomater i skiver
1 ss timian (kan sløyfes)
1 ss rosmarin (kan sløyfes)
1 ts saltflak
 Bland sammen mel, salt, gjær og lunkent vann i kjøkkenmaskin. La deigen eltes i 10 minutter ca.
Mot slutten av eltetiden, tilsetter du ca 3 ss olje. Bland godt sammen.
Legg deigen i en liten form på bakepapir og hev til dobbel størrelse. Stikk flere groper i deigen med fingrene,
og putt i cherrytomater og fordel utover resten av oljen. Krydre på toppen med salt, timian og rosmarin.
 Stek brødet i ca 40 minutter på 180- 190 grader
En sunnere variant av Foccacia med grovt mel. 
Dette bidrar med blant annet viktige næringsstoffer som fiber, protein, folat, jern og selen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar