28. sep. 2012

Hjemmelaget ketchup

Tar litt tid, men veldig enkelt!
1 boks moste tomater
1/2 finhakket gul løk
1 fedd finhakket hvitløk
3 ss olje
1/2 ts chilipulver
1/2 ts paprikapulver
1/4 ts allehånde
1/4 ts kanel
1 ss tomatpurè
2 ss brunt sukker
3 ss eplecidereddik
 Mos tomatene helt med en stavmikser
 Stek løk i olje til de blir gyldne før du tilsetter hvitløk og steker i 30 sekunder til.
 Tilsett krydder og stek i ca ett minutt.
 Tilsett tomater, tomatpurè, eddik og brunt sukker. La dette stå å småkoke i ca 50 minutter under jevnlig omrøring. Rør oftere på slutten så det ikke brenner seg
Bruk igjen stavmikseren på røren når den er ferdig. 
Avkjøles helt før bruk, og voila så har du hjemmelaget ketchup!
Holdbarheten på denne er opp til 2 uker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar