29. mai 2012

Sjokoladekake (helt nydelig!)

Denne kaken anbefaler jeg å lage dagen før servering. Da får glasuren trukket seg litt inn i kaken, og den blir fast og fin å spise! :) Min absolutte favoritt langpannekake.

(En liten langpanne)
200 g smør
2, 25 dl vann
4 ss kakao
4, 5 dl sukker
1, 5 dl lettrømme
2 egg
0, 5 ts salt
3 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel

Glasur
100 g smør
6 ss melk
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
350 g melis
Smelt smør i en stor kjele. Tilsett vann og kakao. Rør til kakaoen har løst seg helt opp. 
 Ta kjelen av platen og tilsett sukkeret. Rør godt.
 Tilsett rømme og sammenpiskede egg.
 Ha tilslutt i salt, bakepulver og mel. Rør deigen jevn og klumpfri.
 Legg bakepapir i en liten langpanne og stek kaken på 200 grader i 25- 30 minutter.
 Mens kaken steker, lager du glasur. 
Denne skal helles på kaken når den er varm og mens den enda er i forma.
Smelt smør før du tilsetter resten av ingrediensene. 
 Rør veldig godt til alt er klumpfritt.
 Hell glasuren på den varme kaken. (Det er mye glasur, og det er meningen, siden noe av den vil trekke seg inn i kaken.) La den så på benken til den er lunken. Dryss da på kakestrøssel eller pynten du vil ha på. Avkjøl deretter helt i kjøleskap over natten. 
Ta kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og del opp i stykker.

Her er den i en variant som fotballbane! ;) (Farget kokosmasse som gress)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar